Reiki BhiSajya

Voor opleidingen en behandelingen

Cursus Reiki I, de eerste graad

(Shoden)

Tijdens de cursus Reiki I leert u samen met een klein groepje medecursisten hoe u anderen en uzelf kunt behandelen. Ongeveer drie weken na de cursus is er een terugkomavond voor de cursisten die dat willen. Deze avond wordt tijdens de cursus gepland.

Bij Reiki BhiSajya leert u de oorspronkelijke manier van Reiki zoals bedoeld door Mikao Usui en zorgt voor een goede basis wanneer u anderen wilt gaan behandelen of zelf een praktijk wilt starten. Ook wanneer u de cursus alleen voor uzelf wilt doen zult u hier veel aan hebben. U ontvangt de inwijdingen individueel en wordt begeleid in uw proces.

Door de stapsgewijze uitleg en het toepassen van de techniek tijdens de cursus leert u de handposities en het gevoel in de handen kennen. Direct na de cursus kunt u zelfstandig een reikibehandeling geven aan bijvoorbeeld familieleden, vrienden, kennissen, buren en huisdieren. 

Ook is het vaak mogelijk reiki te gebruiken in uw werk, de stof tijdens de cursus wordt hierbij aangepast aan uw wensen en doelen.

Naast het kunnen geven van behandelingen is de cursus reiki I voor veel mensen een omslagpunt in hun leven. De cursus leert u de werking van energie in het dagelijkse leven waardoor u beter begrijpt waardoor u door bijvoorbeeld een drukke stad erg moe kunt worden of hoe u uw hoofd 's nachts rustig kunt maken. U leert wat u kunt doen wanneer u bijvoorbeeld van alles tegelijk aan het doen bent maar niks af komt.....

Veel mensen hebben last van invloeden van buitenaf en zij kunnen veel baat hebben bij de inwijdingen en technieken die bij de cursus reiki 1 worden gegeven en geleerd. Het energiesysteem wordt in balans gebracht en er ontstaat een natuurlijke bescherming waardoor het leven vaak veel makkelijker en duidelijker wordt. U voelt beter wat goed is voor uzelf en zult vaak wat beter grenzen kunnen stellen. De cursus reiki I is veel meer dan het leren geven van behandelingen, het geeft zelfvertrouwen en een diepe innerlijke rust. In deze drukke tijden is dat een heerlijke luxe!

De lesstof bevat onder andere:

De geschiedenis en uitleg van het Usui System of Natural Healing

De werking van de energie en het ontstaan van klachten

Richtlijnen voor het geven van behandelingen

Behandelen van anderen, huisdieren, kinderen en jezelf

Geven van een behandeling op een behandeltafel of op een stoel

De vijf Reikiprincipes

Oefenen van de handposities 

Vier inwijdingen die u afstemmen op de kosmische energie waardoor de energie voelbaar gaat stromen. Tijdens deze inwijdingen worden (ook door middel van reiki-energie) energiebanen, chakra's en de aura vrijgemaakt van blokkades. Dit activeert het vermogen om gebruik te maken van de universele energie waardoor u deze aan uzelf en anderen door kunt geven. 

Technieken om te gronden, rustig te worden, beter te slapen en beter te concentreren

Schriftelijk lesmateriaal en certificaat na afsluiting

Cursusdata 2e helft 2019: 

*Dinsdag 13 augustus van 11.30 tot 17.30 uur (vol)

*Zaterdag 31 augustus van 11.30 tot 17.30 uur (vol)

*Zaterdag 21 september van 11.30 tot 17.30 uur (vol)

*Dinsdag 29 oktober van 11.30 tot 17.30 uur (nog twee plaatsen beschikbaar)

*Maandag 11 november van 11.30 tot 17.30 uur (nog drie plaatsen beschikbaar)

*Zaterdag 14 december van 11.30 tot 17.30 uur (nog drie plaatsen beschikbaar)

De cursusdata voor 2020 worden in november 2019 gepland.

 

Locatie:

De cursussen (maximaal 4 cursisten) worden meestal gegeven in de praktijk op de Tingieterstraat 18 in Hoogland. De onkosten zijn hierdoor laag waardoor we de cursusprijzen betaalbaar kunnen houden.

 

Voor grotere groepen (maximaal 8 cursisten) maken we gebruik van een ruimte bij Sportsalon Sanavitala in Hoogland.

 

 

 

Tarief: 175,- incl. btw

De cursus is inclusief schriftelijk cursusmateriaal, certificaat, koffie en thee.   

 

Overige mogelijkheden:

Wanneer u samen met één of meer bekenden, collega's of familieleden een cursus wilt volgen kan een extra cursus worden gepland. Het is mogelijk om deze cursus bijvoorbeeld in een weekend, vakantie of onder schooltijd te plannen. 

Ook wanneer u de cursus wilt volgen maar op bovenstaande data niet kunt, neem dan even contact op. We overleggen dan wat andere mogelijkheden.

Bij meerdere aanmeldingen worden op korte termijn meer cursussen ingepland, dus laat uw wensen rustig weten!

Reikipraktijk BhiSajya verzorgt ook workshops binnen uw bedrijf of vereniging op uw eigen locatie. Kijk hiervoor bij Cursus bij Bedrijven.