Reiki BhiSajya

Voor opleidingen en behandelingen

Reikimasteropleiding  

Indien u de cursus Reiki I en II of Reiki IIIa heeft gevolgd en anderen wilt gaan opleiden kunt u de beroepsopleiding tot Reikimaster volgen. Dit is mogelijk wanneer u zelf over een uitgebreide ervaring beschikt en langere tijd veel met reiki hebt gewerkt.  

Tijdens deze opleiding ontvangt u de masterinitiatie met bijbehorende symbolen, loopt u stage en leert u hoe u anderen kunt initiëren. Ook wordt u begeleid in het opzetten van een praktijk.  

Deze opleiding vraagt een grote toewijding en leert u alles wat u moet weten om zelf te kunnen starten.  

Deze cursus is ook mogelijk wanneer u de cursus reiki I en reiki II bij een andere master heeft gevolgd. Maakt u in dat geval een afspraak om kennis te maken en alle wensen en mogelijkheden door te nemen.  

Duur en opzet traject:  

Reikipraktijk BhiSajya biedt een volledig mastertraject aan waarin u wordt opgeleid tot zelfstandig reikimaster. Na deze beroepsopleiding kunt u zelf cursisten gaan opleiden. Reikipraktijk BhiSajya begeleidt u in het traject en zorgt dat u professioneel aan de slag kunt.  

Aan het begin van het traject wordt een programma op maat gemaakt en worden alle afspraken en stages ingepland zodat u weet wanneer uw opleiding afgerond zal zijn.  

De lengte van de opleiding is gemiddeld vier maanden, afhankelijk van ervaring in behandelingen en kennis.  

U ontwikkelt onder begeleiding van BhiSajya uw eigen lesmateriaal, cursusopbouw en certificaten en leert hoe u anderen gaat initiëren.  

Aan het eind van het traject ontvangt u de masterinitiatie en het daarbij behorende certificaat. Hierna blijf ik uiteraard beschikbaar voor ondersteuning.  

Na deze opleiding kunt u goed voorbereid als reikimaster aan de slag en kunt u zich tevens als master laten registreren bij Beroepsvereniging van Reiki Masters Cirkel.  

De opleiding bij Reiki BhiSajya is overigens niet vergelijkbaar met vele ééndagscursussen en zelfs onlinecursussen voor reikimasters die er tegenwoordig worden aangeboden. Helaas kan iedereen zich na zo'n cursus reikimaster noemen en anderen gaan lesgeven. Het is dan de vraag hoeveel kennis deze masters daarna hebben en wat zij aan hun cursisten kunnen doorgeven. Zonder namen te noemen, er zijn echt miserabele cursussen waarin bijvoorbeeld maar tijd is voor twee van de vier inwijdingen, er "geen tijd" meer is om tijdens de cursussen een behandeling te oefenen of waar aspirant masters één inwijding op dvd meekrijgen die ze na moeten gaan doen (iedere inwijding is anders dus daar mist dan iets...). Vaak mist er soms een compleet symbool die essentieel is voor het inwijden. Ook komt het voor dat het geven van een afstandbehandeling alleen met behulp van een teddybeer wordt geleerd in plaats van met behulp van de symbolen. Dit zijn helaas minder goede ontwikkelingen en wanneer u master wil worden toch iets om goed over na te denken.... Een masteropleiding in één middag voor 200 euro kan natuurlijk nooit. Omdat hier als beroepsgroep weinig aan te doen is wil ik het toch vermelden, er is momenteel nogal een wildgroei onder reikicursussen...

Kosten: op aanvraag, afhankelijk van de intensiteit van afspraken en hoeveelheid ervaring van de cursist.