Reiki BhiSajya
Voor opleidingen en behandelingen

Over Annette

Reiki BhiSajya Annette Verhoeven-Surquin, Reikimaster sinds 2002 en Aanbevolen Opleider binnen de Vereniging van ReikiMasters Cirkel

Mijn naam is Annette Verhoeven en in 1998 heb ik Reikipraktijk BhiSajya opgericht, waarbij ik als reikitherapeut ben gestart met het geven van behandelingen.  Nadat ik in 2002 mijn mastergraad heb gehaald ben ik ook als Reikimaster-teacher gaan werken en ben me vooral gaan richten op het ontwikkelen en geven van cursussen en workshops.  Mijn behandelingen geef ik vooral op afstand en mijn specialisatie is het werken met baby's en kinderen met slaap-en eetproblemen. Het systeem waar Reiki BhiSajya mee werkt is  "The Traditional Usui System of Natural Healing”.  Reiki BhiSajya werkt met deze traditionele technieken en geeft deze ook door aan haar cursisten. 

Ik zie Reiki als een complementaire methode naast de reguliere gezondheidszorg. De innerlijke rust, de ontgiftende werking, de activatie van het zelf herstellend vermogen, het inzicht of de acceptatie van de minder fijne aspecten in het leven zijn enorm heilzaam. In veel landen om ons heen wordt in de reguliere gezondheidszorg gebruik gemaakt van Reiki. Alleen al in Amerika zijn in meer dan 90 ziekenhuizen Reikibehandelaars aan het werk. Ook zijn er meerdere wetenschappelijke onderzoeken gedaan die het effect van Reiki aantonen. Het is daarom heel belangrijk om als behandelaar zeer goed te weten wat je doet en wat je wel en niet mag doen. Alleen dan houden we de naam van Reiki hoog en kunnen we (ook aan de reguliere kant!) laten zien wat het doet. 

Mijn opleiding en achtergrond: 

Mijn Reikiopleiding is afgerond in 2002 en hierna ben ik gestart met het geven van Reikicursussen. Ontzettend leuk en dankbaar om te doen! Daarnaast ben ik tegenwoordig actief in de Commissie Kwaliteit van de Vereniging van ReikiMasters Cirkel om een kwaliteitssysteem op te zetten waardoor het voor aspirant cursisten wat makkelijker wordt een goede opleiding te vinden. Het Kwaliteitssysteem is inmiddels met succes gelanceerd, op de website van de Cirkel zijn nu 'Aanbevolen Opleiders' te vinden die allemaal aan de eisen van de vereniging voldoen en hiervoor ook een verklaring hebben ondertekend. 

De verschillen in kwaliteit zijn tegenwoordig enorm en voor mensen die een goede opleiding zoeken is het niet meer te doen. Een gelikte website zegt niet veel over de ervaring en eigen opleiding van een ReikiMaster. Het probleem is dat een cursist geen vergelijk heeft met een andere opleiding dus al snel denkt dat het prima is. Lees meer hierover op de pagina Verklaring van Kwaliteit.

Als aanvulling heb ik trainingen gevolgd in mediumschap en spirituele ontwikkeling bij docenten (o.a. Brenda Lawrence) van het Arthur Findlay College in Stansted, Essex en ben gaan werken met Bachbloesemtherapie en Schüssler Celzouten. Daarnaast volgde ik een training bij Walter Lübeck, de bekende Duitse reikimaster die veel boeken over de verschillende reikivormen en hun toepassingen heeft geschreven. 

Ook waren de trainingen die ik heb gevolgd bij Tulku Lobsang, de Tibetaanse lama en arts uit Oost-Tibet, heel waardevol in het leren begrijpen van energie, het nut van het goed met je benen op de grond staan en vooral het belang van het hebben van aardse humor. De balans tussen spiritualiteit en het leven op aarde is voor veel mensen een lastige zoektocht en deze lessen zijn een verademing geweest door de uitleg van de eenvoud ervan.

Als specialisatie heb ik nog een aanvullende opleiding gevolgd als reikitherapeut in de gezondheidszorg. Deze opleiding is gericht op het werken in ziekenhuizen en het bevorderen van de samenwerking met de reguliere geneeskunde.

Als master bij Reiki BhiSajya ben opgenomen in het register van Aanbevolen Opleiders van de  

Vereniging van ReikiMasters Cirkel

Deze vereniging streeft eerlijke tarieven en een hoge kwaliteit van lesgeven na.