Reiki BhiSajya

Voor opleidingen en behandelingen

Wat is Reiki?  

Het woord Reiki betekent letterlijk 'Universele Levensenergie'. Het Japanse karakter Rei betekent 'onbegrensd' of 'universeel', en het karakter Ki betekent 'de vitale kracht'. Deze kracht bevindt zich van nature in ons lichaam en overal om ons heen.  

Reiki is een natuurlijke geneeswijze gebaseerd op het werken met die universele levenskracht. Net als bij accupunctuur, shiatsu, tai-chi en yoga wordt gebruik gemaakt van de stroming van levensenergie binnen ons lichaam. De energie zorgt voor balans en kracht in lichaam en geest.  

Het systeem waar wij mee werken is (her)ontdekt en verder ontwikkeld door de 19e eeuwse Japanse leraar dr. Mikao Usui. Hij onderzocht de manieren van genezen door middel van handoplegging en ontdekte zeer oude technieken en symbolen, beschreven in het Sanskriet.  

Dr. Mikao Usui was de grondlegger van het reikisysteem zoals wij dat tegenwoordig kennen en leerde de technieken aan een aantal anderen. Zij werden na dr. Usui de eerste nieuwe reikimasters (reiki-teachers). Via Hawaï en Californië is de techniek daarna doorgegeven aan enkele masters in het westen. Inmiddels is reiki wereldwijd verspreid en wordt steeds meer (ook wetenschappelijk) onderzoek verricht naar de werking, resultaten en mogelijkheden ervan.  

Mijn reikiopleiding is via enkele voorgaande masters direct terug te voeren naar Dr. Usui en wij zijn getraind in de originele manier van behandelen en inwijden. De cursisten die bij Reikipraktijk BhiSajya een cursus volgen worden ook via dit systeem ingewijd en leren de oorspronkelijke methoden zoals ze zijn ontwikkeld door dr. Usui.  

De officiële term van deze methode is The Traditional Usui System of Natural Healing.  

De werking van energie

Door allerlei oorzaken kunnen verstoringen (ook genoemd blokkades of disbalansen) in onze energiehuishouding ontstaan die aanleiding kunnen geven tot klachten van lichamelijke, emotionele en/of mentale aard.  Medicijngebruik, lichamelijk letsel, bepaalde voedingsstoffen, straling van buitenaf, een traumatische ervaring of bijvoorbeeld overbelasting kunnen zorgen voor een minder optimale werking van lichaam en geest. 

Deze verstoringen in een lichaam zijn door een reikibehandelaar vaak te voelen en door een bepaalde frequentie naar deze locaties te laten stromen ontstaat daar vaak een gevoel van warmte of tinteling.

Het lichaam kan deze energie gebruiken om de blokkades op te heffen en het genezingsproces te activeren. De reiki-energie versterkt dus het zelfgenezend vermogen van de ontvanger. Door de behandeling kunnen deze blokkades in de energiebanen en in het lichaam opgelost worden waarna de energie weer vrij door het lichaam kan stromen. Afvalstoffen worden losgemaakt en worden afgevoerd.

Daarnaast zorgt de energie voor balans tussen hoofd en voeten waardoor mensen beter met beide voeten op de grond komen te staan. Dit zorgt ervoor dat praktische zaken makkelijker en beter uitgevoerd kunnen worden. Het kan duidelijkheid geven over wat belangrijk voor je is en waar je prioriteiten liggen.